από €695,00
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Πολωνία Καθαρή Δευτέρα

Αναχώρηση από: Heraklion State Airport Nikos Kazantzakis, Heraklion, Greece
Not Rated
Διάρκεια εκδρομής

6 ημέρες

Κατηγορία Εκδρομής

Εκδρομές από Ηράκλειο, Καθαρά Δευτέρα

Περίοδος

Μάρτιος – Μάιος

Αναχωρήσεις

13/03/2024

Με μια ματιά

Πανόραμα Σιλεσίας και Μοραβίας

13 – 18/03/24

6 ημέρες / 5 νύχτες

Περιλαμβάνονται

 • Απευθείας ναυλωμένη πτήση τσάρτερ
 • 13/03 QS4423 ΗΕR 16:00-18:55 OSR
 • 18/03 A3867/328 PRG 16:50 -ATH- 23:00 HER
 • Πρωινό καθημερινά
 • 1μικρή χειραποσκευή 8 κιλών
 • 1 Παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών (παραδίδεται στο γκισέ του check in)
 • 5 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** (1 Βρότσλαβ & 4 Κρακοβία)
 • Περιλαμβάνεται ξεναγήσεις - περιηγήσεις
 • Έμπειρος ελληνόφωνο αρχηγό – συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Μεταφορές καθημερινά όπως απαιτεί το πρόγραμμα ανά ημέρα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν οδηγός
 • Φόροι αεροδρομίου
 • Επίναυλος καυσίμου
 • Φπα
 • Δεν έχουν γίνει κρατήσεις για το Άουσβιτς διότι η πλατφόρμα κρατήσεων ανοίγει μερικές μέρες πριν την άφιξη.
 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό ή δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, είσοδοι σε μουσεία ζωολογικό – ναοί, την είσοδο στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ & στα ΒΙΕΤΛΙΣΚΑ
 • Ποτά στα γεύματα / δείπνο
 • Δημοτικοί φόροι
 • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣTO ΒΡΟΤΣΛΑΒ 45€ Ο ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
 • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΖΑΚΟΠΑΝΕ 25€ Ο ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
 

Σημειώσεις

**Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής μας.
 

Τιμή 695 € κατά άτομο σε δίκλινο

 

Απαραίτητα έγγραφα

Ταυτότητα

Διαθέσιμες πτήσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ
13/03/24 Ηράκλειο – Οστράβα 16.00 18:55
18/03/24 Πράγα – Αθήνα -  Ηράκλειο 16.50 23:00

Τοποθεσία εκδρομής

Δρομολόγιο

Itenirary
Ημέρα 1η : ΟΣΤΡΑΒΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ(ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗΣ) 95ΧΛΜ -ΚΡΑΚΟΒΙΑ 76ΧΛΜ
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Οστράβας με προορισμό το ιστορικότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην παρακαταθήκη της ανθρωπότητας, το  ξακουστό Άουσβιτς! Πριν από 78 χρόνια απελευθερώθηκαν όσοι είχαν απομείνει από τους Ρώσους, οι οποίοι απέδειξαν τις θηριωδίες του Άξονα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το Άουσβιτς απέδειξε εμπράκτως πως ο άνθρωπος μπορεί να πράξει μεγάλες κτηνωδίες και για να μπορέσει κάποιος να το επισκεφτεί πρέπει να διαθέτει γερό νεύρο! Άλλωστε οι ανατριχιαστικές διηγήσεις, τα αδιανόητα εκθέματα και το ψυχρό περιβάλλον αποτελούν δέος στον καθένα μας, όμως πρέπει να τονιστεί ότι το επισκέπτονται ετησίως πάνω από 1,5 εκατομμύριο, διότι μας προειδοποιεί για τις θηριωδίες της ανθρωπότητας. Τέλος θα κατευθυνθούμε για την πανέμορφη Κρακοβία και το ξενοδοχείο μας όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας και θα διανυκτερεύσουμε.

 
Itenirary
Ημέρα 2η : ΚΡΑΚΟΒΙΑ CITY TOUR- ΒΙΕΤΛΙΤΣΚΑ(ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ) 14ΧΛΜ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την μαγευτικά αλατωρυχεία Βιέλιτσκα, τα οποία απέχουν μόλις 14 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο μας. Ειδικότερα θα φωτογραφίσουμε τα μοναδικά στο είδος τους γλυπτά αλλά και την περίτεχνη εκκλησία από αλάτι στα έγκατα της μητέρας Γης, όπου θα θαυμάσουμε και πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού! Πρέπει να τονιστεί πως έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ΑΠΟ ΤΟ 1978, καθώς δεν υπάρχει τίποτε αντίστοιχο στον κόσμο στο οποίο συγχωνεύονται οι φαντασμαγορικές στοές, η τεράστια έκταση και τα εκθέματα του ορυχείου!

Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στην γραφική  Κρακοβία, μία από τις πολυπολιτισμικότερες πόλεις της χώρας. Το ιστορικό της κέντρο παραμένει ανέγγιχτο και υποδειγματικά καλοδιατηρημένο, αφού δεν υπέστη καταστροφές στον Β’ Παγκόσμιου Πόλεμο. Η Κρακοβία είναι γνωστή στην Ευρώπη ως ένα σταυροδρόμι ιδεών, που την ανέδειξε ως ένα αξιοσημείωτο κέντρο καλλιτεχνών, πολιτισμών, τεράστιων  προσωπικοτήτων άλλα και τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα αναπτύχθηκε ιδιαίτερα την εποχή των Γιαγκελλόνων από το 1386 μέχρι το 1572, χωρίς όμως  η ακμή της να σταμάτησε εκεί! Στην περιήγησή μας θα δούμε επιβλητικές εκκλησίες, φροντισμένες κατοικίες και εκπληκτικά παλάτια τα οποία συνδυάζονται με υπέροχους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς και  απλώνονται κατά μήκος αυτής της ειδυλλιακής πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.
Itenirary
Ημέρα 3η :ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΖΑΚΟΠΑΝΕ 109 ΧΛΜ
Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε ένα από τα πιο δημοφιλή γραφικά θέρετρα της Πολωνίας, το πανέμορφο Ζακοπάνε, το οποίο τοποθετείται δίπλα στα σύνορα της χώρας με τη Σλοβακία. Στο δρόμο μας μάλιστα θα σταματήσουμε στο φαντασμαγορικό Τσοτσολόβ, ένα μικρό σε εκταση χωριουδάκι   με εξαιρετικά καλοδιατηρημένες ξύλινες αγροικίες, με βάση   την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Άφιξη στο  Ζακοπάνε, όπου  είναι χτισμένο στα όρη Τάτρα που για τους ντόπιους είναι ο απόλυτος προορισμός για χειμερινά σπορ αλλά και για την εναρμόνιση  με τη φύση. Δέος, γαλήνη και απόλαυση θα προκληθούν μόλις αντικρίσουμε  την  θέα που από το θέρετρο! Θα έχουμε  χρόνο  ελεύθερο στη διάθεσή μας για να περιπλανηθούμε στην τοπική αγορά και έπειτα επιστροφή στην Κρακοβία !

 
Itenirary
Ημέρα 4η :ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ 295ΧΛΜ
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας την πανέμορφη  Βαρσοβία. Θα  γνωρίσουμε την πόλη η οποία περιτριγυρίζεται από συγκροτήματα κτηρίων ηλικίας 75 ετών αν και φαίνονται άνω των 200 ετών. Θα ξεκινήσουμε την  περιήγησή μας από την Παλιά Πόλη ξεκινώντας από την γνωστή Βασιλική Οδό που ενώνει το επιβλητικό Παλάτι Βιλάνοφ του 17ου αιώνα με το κάστρο της Παλιάς Πόλης. Υπέρλαμπρη και γοητευτική φανερώνει κουκλίστικο κάστρο της  στις όχθες του Βιστούλα και μία πολυσύχναστη πλατεία που συναντιόνται ντόπιων και επισκεπτών. Από τα πλακόστρωτα δρομάκια θα διεισδύσουμε στο εσωτερικό της Παλιάς Πόλης και  θα εκπλήττουμε από τους  γιγάντιους καθεδρικούς ναούς σε μορφή εκκλησιαστικού οργάνου. Επιπροσθέτως θα φωτογραφήσουμε μικρά ιστορικά μουσεία και πολύχρωμα μπιστρό. Τέλος θα περιηγηθούμε στην γραφική κεντρική πλατεία της πόλεως με παραμυθένια κτίρια που ανοικοδομήθηκαν από την αρχή με βάση τα μεσαιωνικά τους πρότυπα από τους κατοίκους της πόλης και με μία τοπική υπαίθρια αγορά. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας!
Itenirary
Ημέρα 5η :ΚΡΑΚΟΒΙΑ -ΒΡΟΤΣΛΑΒ 273 ΧΛΜ
Πρωινό και αναχώρηση  για να περπατήσουμε στο παραμυθένιο κέντρο του Βρότσλαβ. Μια πόλη η οποία συνδυάζει άψογα την αρχιτεκτονική του τότε με το τώρα, μαγεύοντας μας σε κάθε βήμα! Πολύχρωμη, σαγηνευτική, εκθαμβωτική και οικονομικά προσιτή θα εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη δίχως δεύτερη σκέψη.H γνωστή τέχνη του δρόμου (Street art) θα μας συνοδεύει στο κάθε μας βήμα, όπως και οι θρύλοι αυτής της πόλης η οποία την γεμίζουνε με νάνους, ξωτικά και μυθικά τέρατα! Ο ποταμός Όντρα διασχίζει το Βρότσλαβ και αξίξει πραγματικά  να κάνουμε μία κρουαζιέρα, καθώς θα περάσουμε κάτω από επιβλητικές γέφυρες, καταπράσινα πάρκα και ατελείωτη ομορφιά! Εξάλλου η πόλη ανακηρύχθηκε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το  2016, το οποίο από μόνο του μας αναδεικνύει πολλά. Θα αρχίσουμε την περιήγηση μας από το πανέμορφο νήσι Πιάσεκ, που τοποθετείται ανάμεσα στον ποταμό Όντρα. Έπειτα θα εντυπωσιαστούμε  από την τεράστια ομόκεντρη πλατεία Ρίνεκ με τα  περίτεχνα κτίσματα των συντεχνιών όπως και το συγκλονιστικό παλιό Δημαρχείο. Ακόμα θα επισκεφτούμε το  Hala Silesia δημιούργημα του γνωστού αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα τελειώσουμε την ξενάγηση μας με τον καταπληκτικό Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πυργίσκος έγκειται στα 92 μέτρα σε ύψος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

 
Itenirary
Ημέρα 6η :ΒΡΟΤΣΛΑΒ-ΠΡΑΓΑ 275 ΧΛΜ
Πρωινό και αναχώρηση  για την περιήγησή μας  στα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της Τσεχίας αλλά και της Ευρώπης, στην Μικρή πόλη γνωστή ως Μάλα Στράνα και την Παλιά πόλη ξακουστή ως Στάρε Μεστό. Έπειτα θα καταλήξουμε μεταξύ άλλων στο Ομπέσνι Ντουμ δημιουργία των σημαντικότερων Αρχιτεκτόνων, γλυπτών και ζωγράφων του 19ου αι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας .
από €695,00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ