από €745,00
Κράτηση

Πολωνία απευθείας από Ηράκλειο

Created with Sketch. Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου, Heraklion, Greece
Not Rated
Created with Sketch.

Διάρκεια

8 Ημέρες

Created with Sketch.

Κατηγορία Εκδρομής

Προγραμματισμένες ημερομηνίες

Created with Sketch.

Μέγεθος Group

50 άτομα

Created with Sketch.

Γλώσσες

Αγγλικά, Ελληνικά

Περίληψη

Κάποτε η Πολωνία φάνταζε σαν ένας μακρινός και απρόσιτος ως και αδιάφορος προορισμός -μάλλον λόγω της εσωστρέφειας αλλά και αποτρεπτικότητας του καθεστώτος της. Σήμερα, λίγες δεκαετίες μετά την εκδημοκρατικοποίηση του πολιτεύματός της, η Πολωνία είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός
που έχει να βάλει στο τραπέζι σπουδαία αρχιτεκτονική, ιστορία, μνημεία, τοπία, γαστρονομία και διασκέδαση.

ΑΝΑΧΏΡΗΣΗ: 31/05/2020

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ με την ELLINAIR.
 •  Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 •  Μία βαλίτσα ανά άτομο (20 κ.) και μια χειραποσκευή (7 κ.).
 •  Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό
  πρόγραμμα.
 •  Τέσσερις (4) διαν/σεις στην Κρακοβία και (3) διαν/σεις στη Βαρσοβία.
 •  Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
 •  Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 •  Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
 •  Η είσοδος στο Άουσβιτς με τοπικό ξεναγό.
 •  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 •  Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 •  Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
 •  Η είσοδος στα Αλατωρυχεία. Οι είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 •  Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
 •  Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 •  Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Προαιρετικές εκδρομές:

ΒΡΟΤΣΛΑΒ: 50€
ΛΟΥΜΠΛΙΝ: 50€

ΠΤΗΣΕΙΣ ELLINAIR:

31/5 ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ EL 780   10.00– 11:50

07/6  ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ EL 781   12:50 – 16:40

*Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

Δρομολόγιο

Itenirary
1 η ΗΜΕΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και πτήση για το Κατοβίτσε της Πολωνίας. Άφιξη στο αεροδρόμιο της πολωνικής πόλης και αναχώρηση με το λεωφορείο μας για την Κρακοβία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
2η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα θαυμάσουμε το κάστρο Wawel, τον Καθεδρικό Ναό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.α. Στην πιο μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπάρχουν πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, όπως η Bazylika Mariacka και ο Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
3η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ (προαιρετική εκδρομή)
Πρωινό και αναχωρούμε προαιρετικά για τη μοναδική πόλη Βρότσλαβ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η Βενετία της Πολωνίας» και είχε οριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Είναι χτισμένη σε 12 νησιά, πάνω στο ποτάμι Όντερ, η οποία υπήρξε πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο. Στην περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Πανεπιστήμιο. Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
4η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την Unesco. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους - περίπου 300km εκ των οποίων 3,5km είναι επισκέψιμα, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Άουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά
στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το πιο γνωστό σύμπλεγμα στρατοπέδων αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
5η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο αναχώρηση για την ιερή πόλη – θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, την Τσεστοχόβα. Στην κεντρική εκκλησία της πόλης αυτής φυλάσσεται η μοναδική εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εκατομμύρια πιστοί απ’ όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό καταφθάνουν συνεχώς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παρθένου Μαρίας. Συνέχεια του ταξιδιού μας για τη Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
6η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσας της Πολωνίας. Θα δούμε την πολύχρωμη παλιά πόλη, το πάρκο Γουαζιένκι, με το άγαλμα του Σοπέν, το «παλάτι στο νερό», το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών. Θα δούμε ακόμη το Πανεπιστήμιο, το ναό του Σταυρού, όπου βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν, το προεδρικό μέγαρο, την Όπερα και τη στήλη του βασιλιά Σιγισμούνδου. Ακολουθεί το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο - το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί και το σπίτι της Μαρίας Κιουρί. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΝ (προαιρετική εκδρομή)
Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική μας εκδρομή στο Λούμπλιν, που κατά καιρούς το έχουν χαρακτηρίσει ως «Μικρή Κρακοβία» λόγω της ωραίας παλιάς πόλης. Θα δούμε την τεράστια πλατεία Zamkowy, με τα ωραία σπίτια που την περιστοιχίζουν, όπου δεσπόζει το κάστρο της πόλης του 12ου αιώνα που γνώρισε στιγμές δόξας. Στο βάθος της αυλής του υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ενώ διατηρείται επίσης και το παλιό πηγάδι βγαίνοντας από το κάστρο, από την πύλη Grodzka. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Βαρσοβία. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
8η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αφύπνιση και αναχώρηση για Κατοβίτσε απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην πόλη μας.

Περιλαμβάνονται/ Εξαιρούνται

 • ΚΡΑΚΟΒΙΑ –ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ –ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΝ

Τοποθεσία εκδρομής

Created with Sketch. Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου, Heraklion, Greece
Created with Sketch.
από €745,00

Inquiry

Οργανωμένη Εκδρομή από

adminimmko.gr

Μέλος από 2019

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox