από €415,00
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Πάσχα στη Ρουμανία – Οδικώς

Αναχώρηση από: Athens, Greece
Not Rated
Διάρκεια εκδρομής

6 ημέρες

Κατηγορία Εκδρομής

Εκδρομές από Αθήνα, Πάσχα

Περίοδος

Μάιος - Ιούνιος

Αναχωρήσεις

03/05/2024

Με μια ματιά

Οδικώς

Ρουμανία Βουκουρέστι – Σινάια – Κάστρο Δράκουλα – Μπρασόβ – Σόφια – Σαντάνσκι

 

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*,3* με πρωινό
 • Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 4 δείπνα στα ξενοδοχεία)
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Ξενάγηση στη Σόφια και στο Βουκουρέστι με τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς
 • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.
 • Εκδρομή στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα "Περιλαμβάνει"
 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (45€)
 • Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€
 • Είσοδος στο Παλάτι του Τσαουσέσκου 60 lei (περίπου 14€ για ενήλικες)
 • Είσοδος στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα 60 lei (περίπου 14€, παιδιά έως 7 ετών δωρεάν, παιδιά 7-16 ετών περίπου 3€)
 • Είσοδος στο Μουσείο του χωριού 30 lei (περίπου 7€)
 • Είσοδος στο Παλάτι του Πέλες 50 lei (περίπου 11€, παιδιά έως 7 ετών δωρεάν, παιδιά 7-16 ετών περίπου 3€)
 • Διαφορά μονόκλινου 175€

Σημειώσεις

**Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής μας.
Τιμές
Κατά άτομο σε δίκλινο 415€
Παιδί σε τρίκλινο με δύο ενήλικες 375€
2ο Παιδί σε family room 350
Διαφορά μονόκλινου 175€
 

Απαραίτητα έγγραφα

Ταυτότητα

Τιμές

Δίκλινο
415

Τοποθεσία εκδρομής

Δρομολόγιο

Itenirary
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ
Συγκέντρωση στη  Φιλελλήνων 3 και ώρα 06.00 το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σόφια. Διέλευση συνόρων, και στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
2η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε μία ωραία ξενάγηση γνωρίζοντας τον καταπληκτικό ναό του Αλεξάντερ Νεύσκι, την Αγία Σοφία, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τα παλιά ανάκτορα, την όπερα, το προεδρικό μέγαρο, την ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, κ.τ.λ. Μετά θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσουμε μία πολύ όμορφη διαδρομή μέχρι τον συνοριακό σταθμό. Στο σημείο αυτό θα απολαύσουμε τον καταπληκτικό ποταμό Δούναβη από ψηλά ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Στην συνέχεια του ταξιδιού μας  άφιξη στο Παρίσι των Βαλκανίων, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Το ισχυρότερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Μεταφορά σε ορθόδοξη εκκλησία της περιοχής για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Itenirary
3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρόγευμα και πλήρης ξενάγηση της Πόλης. Το Βουκουρέστι, ή Παρίσι των Βαλκανίων όπως το ονομάζουν ακόμα. Θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, το Μουσείο του χωριού, μία καταπληκτική βόλτα κατά μήκος της λίμνης όπου θα γνωρίσουμε σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας. Θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη όπου μπορούμε να απολαύσουμε την ομορφιά της, να βρούμε τις διάσημες κρέμες ΑΣΛΑΝ. Μπορούμε να επισκεφτούμε και την ιστορική Μονή Σταυρουπόλεως του 1775.  Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Χρόνος για ελεύθερο γεύμα στα πολλά μαγαζιά που διαθέτουν από Ελληνικά και Τούρκικα φαγητά, πίτσες και πολλά Ρουμάνικα. Αφού πιούμε και τον απογευματινό καφέ μας στα πανέμορφα καφέ της παλιάς πόλης επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Itenirary
4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΪΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς για την ολοήμερη εκδρομή με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών. Επίσκεψη στο κάστρο Πέλες. Αργότερα πηγαίνοντας βόρεια και περίπου στα όρια Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στην πόλη Μπραν θα επισκεφτούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα.   Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόφ με την διάσημη Μαύρη εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Itenirary
5η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΟΦΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Σόφια. Ελεύθερος χρόνος το απόγευμα στην πόλη, στον πεζόδρομο και στην κλειστή αγορά για βόλτα ψώνια και φωτογραφίες. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια.  Διανυκτέρευση.
Itenirary
6η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ελλάδα. Περνώντας από το Σαντάνσκι την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, θα μπούμε να το γνωρίσουμε. Το ΣΑΝΤΑΣΚΙ σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Εκεί οι λάτρεις του shopping θα βρουν έναν μικρό «παράδεισο» με καταστήματα όλων των ειδών που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αντίστοιχα μεγαλύτερων πόλεων.    Ελεύθερος χρόνος 1 ώρα και 30 λεπτά για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια αναμνηστικά. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα. Διέλευση συνόρων και με τις ανάλογες στάσεις άφιξη στην Αθήνα και τέλος εκδρομής.

Τέλος εκδρομής…
από €415,00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ