από €395,00
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Καρπενήσι – Χριστούγεννα από Ηράκλειο

Αναχώρηση από: Λιμάνι Ηρακλείου, Platia Kountourioti, Heraklion, Greece
Not Rated
Διάρκεια εκδρομής

6 ημέρες

Κατηγορία Εκδρομής

Εκδρομές από Ηράκλειο, Χριστούγεννα

Περίοδος

Δεκέμβριος – Φεβρουάριος

Αναχωρήσεις

23/12/2023

Με μια ματιά

Καρπενήσι

Παναγιά Προυσιώτισσα – Αράχωβα – Δελφοί

Το Καρπενήσι πρωτοχτίστηκε τα Βυζαντινά χρόνια. Βρίσκεται στους πρόποδες του Βελουχιού. Η πόλη έζησε πολλές καταστροφές από τους Τούρκους, Αρβανίτες, Αλβανούς. Εκεί τον 18ο αιώνα λειτούργησε η περίφημη σχολή Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού, απ’ την οποία βγήκαν πολλοί και ικανοί δάσκαλοι του γένους, όπως ο Αναστάσιος Γόρδιος, Γρηγόρης Μάνεσης και άλλοι. Είναι πόλη με μεγάλη τουριστική κίνηση περισσότερο το χειμώνα, λόγω του χιονοδρομικού κέντρου που διαθέτει.

Περιλαμβάνονται

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιά – Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές ΑΒ4 καμπίνες με Μινωικές Γραμμές.
 • 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό παραδοσιακό ξενοδοχείο με πρωινό , πάνω στην πλατεία στο Καρπενήσι.
 • 2 εορταστικά γεύματα.
 • Εκδρομές – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Συνοδός του  γραφείου  μας
 • Μόνιμο πούλμαν στη διάθεση των εκδρομέων.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής τον πληρώνεται στο ξενοδοχείο σας.
 • Ότι είναι  προτεινόμενο  ή  προαιρετικό.
 • Είσοδοι σε Μουσεία & Αρχαιολογικούς χώρους.

Σημειώσεις

**Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής μας.

Απαραίτητα έγγραφα

Ταυτότητα

Τιμές

ΜονόκλινοΔίκλινο3ο άτομο
485395395

Τοποθεσία εκδρομής

Δρομολόγιο

Itenirary
1η μέρα :Ηράκλειο - Πειραιάς
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.
Itenirary
2η μέρα :Πειραιάς - Καρπενήσι
Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την καρδιά της Ρούμελης, την Ευρυτανία (πρωτεύουσα το Καρπενήσι). Στάση έξω από την Λαμία για καφέ , επίσκεψη στην γέφυρα Γοργοποτάμου , σχετική παραμονή. Αργά το μεσημέρι άφιξη στο Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , κι ελεύθερος χρόνος για την πρώτη γνωριμία με την πόλη . Εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.
Itenirary
3η μέρα: Καρπενήσι
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα παραδοσιακά χωριά ΚΟΡΙΣΚΑΔΕΣ, από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Εδώ έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της κυβέρνησης του βουνού αργότερα στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χιονοδρομικό κέντρο σχετική παραμονή επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ εορταστικό δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Καρπενήσι. Διανυκτέρευση.
Itenirary
4η μέρα : Καρπενήσι
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσού (33 χιλιόμετρα). Διαδρομή υπέροχη. Για να επισκεφτούμε το ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, παραδοσιακό χωριό που το 1962 έπαθε κατολίσθηση και εξαφανίστηκε το μισό χωριό. ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, μεγάλο παραδοσιακό χωριό με πολλά όμορφα, γραφικά δρομάκια και υπέροχα κτίρια. Κατάληξη ΠΡΟΥΣΟΣ, με το ξακουστό μοναστήρι, αποτελεί τόπο προσκυνήματος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα. Εδώ βρίσκεται η εικόνα που μετέφερε το 829 μ.Χ. κάποιος ονομαζόμενος Διόνυσος από την Προύσα της Μικράς Ασίας για να την γλιτώσει από την καταστροφή λόγω των εικονομαχιών. Ο Διόνυσος στη μεταφορά έχασε την εικόνα και λέγεται ότι μόνη της η Παναγία πήγε στη σπηλιά όπου και βρίσκεται το Μοναστήρι. Κατά τη διαδρομή έκανε τα πατήματα τα οποία συναντούμε πάνω στα βράχια. Την εικόνα τη ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην Πάτμο. Το μεσημέρι Χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Itenirary
5η μέρα : Καρπενήσι - Δελφοί - Αράχοβα - Πειραιάς - Ηράκλειο
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και την Αράχωβα. Στάση για προαιρετικό φαγητό , απολαμβάνοντας την Αράχωβα , χρόνος ελεύθερος για τις αγορές των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.
Itenirary
6η μέρα : Άφιξη στο Ηράκλειο
Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο.
από €395,00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ