από €860,00
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Άγκυρα – Καππαδοκία 25η Μαρτίου

Αναχώρηση από: Eleftherios Venizelos Airport (ATH), Attiki Odos, Spata, Greece
Not Rated
Διάρκεια εκδρομής

5 ημέρες

Κατηγορία Εκδρομής

Εκδρομές από Ηράκλειο

Περίοδος

Μάρτιος – Μάιος

Αναχωρήσεις

21/03/2024

Με μια ματιά

Απευθείας πτήση από Ηράκλειο

με Aegean Airlines

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικό εισιτήριο με Aegean Ηράκλειο – Άγκυρα & Καισάρεια - Ηράκλειο
  • Προσωπικό αντικείμενο, 8κιλη χειραποσκευή & παραδοτέα βαλίτσα 23 κιλών
  • Μία (1) διανυκτέρευση στην Άγκυρα στο ξενοδοχείο Radisson Blu
  • Τρείς (3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία σε ξενοδοχείο επιλογής σας
  • Στα ξενοδοχεία πρωινό και δείπνο (ημιδιατροφή)
  • Όλες οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν και ελληνόφωνες ξεναγήσεις
  • Οι είσοδοι στους χώρους επίσκεψης σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Οι δημοτικοί φόροι των ξενοδοχείων
 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόρους αεροδρομίων 90€
  • Φιλοδωρήματα
 

Σημειώσεις

Τιμές Κατ’ άτομο:
Τύπος δωματίου DINLER MUSTAFA HOTEL CROWNPLAZA
Δίκλινο 860 € 880 € 910 €
Τρίκλινο 850 € 870 €  -
Μονόκλινο 960 € 990 € 1.040 €
 

Απαραίτητα έγγραφα

Ταυτότητα

Τοποθεσία εκδρομής

Δρομολόγιο

Itenirary
1η Ημέρα: Ηράκλειο – Άγκυρα
Αναχώρηση από Ηράκλειο Κρήτης με απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα. Συνάντηση με τους Ελληνόφωνους ξεναγούς, επιβίβαση στα λεωφορεία. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
Itenirary
2η Ημέρα: Άγκυρα – Καρβάλη – Κοιλάδα Περιστρέμματος – Προκόπι
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση της Άγκυρας.  Θα αρχίσουμε από την ακρόπολη της πρωτεύουσας και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ανατολικών Πολιτισμών. Θα δούμε ευρήματα αρχίζοντας απο την παλαιολιθική εποχή, από τους πολιτισμούς των Ασσύριων, Χετταίων, Φρυγίας, Ουράρτου κ.ά. Τελειώνοντας θα δούμε και το κάστρο της πόλης. Με τα λεωφορεία θα μεταβούμε στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Τελειώνοντας την επίσκεψη των χώρων του Μαυσωλείου θα ξεκινήσουμε για την Καππαδοκία. Στο δρόμο θα δούμε από το λεωφορείο και το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας. Μια στάση στην αλμυρή λίμνη της Τάττας. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι η κοιλάδα του Περιστρέμματος. (Παλαιότατος μοναστικός οικισμός, σκαμμένες σπηλιές).  Επόμενη στάση θα είναι το χωριό της Καρβάλης με την εκκλησία του Άγιου Γρηγορίου του Θεολόγου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

Προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία.

Itenirary
3η Ημέρα: Κόραμα –Ουτσχισάρ – Προκόπι
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την σημερινή μας ξενάγηση. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο Μουσείο του Κοράματος. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του
Μ.Βασιλείου, του Άγιου Ονούφριου, την εκκλησία του Μήλου, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Στεφάνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Μετά θα περάσουμε από το χωριό Ουτσχισάρ με τις Περιστερώνες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πασαμάγκ και Ντερβέντ όπου θα συναντήσουμε τις περίφημες «νεραϊδένιες καμινάδες» που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Θα δούμε τη καμήλα, τα μανιτάρια, τις φώκιες κ.ά. Επόμενη επίσκεψη θα είναι η ακρόπολη του Προκοπίου. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Εσσάτ Πασά όπου έζησε αιχμάλωτος ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετική εκδρομή στη Τούρκικη βραδιά με χορό της κοιλιάς και ποτό. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
4η Ημέρα: Σίνασσος – Μαλακοπή
Πρωινό και σήμερα η ξενάγηση μας θα επικεντρωθεί στη νοτιά πλευρά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα πΧ, ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται αρκετά μετρά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επίσης θα δούμε τη εκκλησία των Άγιων Θεοδώρων στην οποία χοροστατεί ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο γυρισμό θα περάσουμε από τη Σίνασσο. Είναι μια πόλη με εμφανή τα σημάδια της Ελληνικότητας και της Ορθοδοξίας. Μιλούσαν τα ομορφότερα και πλουσιότερα Ελληνικά, για το λόγο αυτό ονομάστηκε και «Αθήνα της Ανατολής». Στο κέντρο και στην αγορά της πόλης βρίσκεται ο ναός των Άγιων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ήταν ο Καθεδρικός Ναός της Μητροπόλεως. Προαιρετική έξοδος για όσους θέλουν, στο χορό των Δερβίσηδων. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
5η Ημέρα: Καισάρεια – Ηράκλειο
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε μαζί με τις βαλίτσες μας για την Καισαρεία. Πρώτη μας επίσκεψη στο χωριό Τάλας και να δούμε και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου του 19ου αιώνα. Ακολούθως θα πάμε στη Καισαρεία με την ακρόπολη της, που ήταν η πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και θρησκευτικό και οικονομικό κέντρο του Καππαδοκικού Ελληνισμού. Ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός, την αποκαλεί «περήφανη» πόλη. Το 370 ο επίσκοπος της Μέγας Βασίλειος ίδρυσε έξω από την πόλη, τη «Βασιλειάδα». Στη Χριστιανική εκείνη πολιτεία υπήρχε ορφανοτροφείο, πτωχοκομείο, γηροκομείο, λεπροκομείο, ξενώνες και επαγγελματικές σχόλες. Το 1856 οι Τουρκόφωνοι Έλληνες Χριστιανοί της Καισαρείας εκκλησιάζονταν στους ναούς του Αγίου Νικολάου και του Άγιου Βασιλείου. Πλήθος από Σελτζούκικα μνημεία για όσους ενδιαφέρονται. Ελεύθερος χρόνος για τελευταίες αγορές. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για το Ηράκλειο.
από €860,00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ