από €210,00
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Ορεινή Αρκαδία

Αναχώρηση από: Λιμάνι Ηρακλείου, Platia Kountourioti, Heraklion, Greece
Not Rated
Διάρκεια εκδρομής

3 Ημέρες

Κατηγορία Εκδρομής

Απόκριες, Εκδρομές από Ηράκλειο

Περίοδος

Δεκέμβριος – Φεβρουάριος

Αναχωρήσεις

24/02/2023

Με μια ματιά

Ένα πανέμορφο οδοιπορικό στην Ορεινή Αρκαδία και Αργολίδα με επίσκεψη στην ελατοσκεπαστή Βυτίνα, την μπαρουτοκαπνισμένη Δημητσάνα, την ιστορική Τρίπολη, την ιδιαίτερη πατρίδα του Θ. Κολοκοτρώνη Λιμποβίσι- επίσκεψη στο κεφαλάρι του Άργους, στο Ναύπλιο και στο σπήλαιο Καψιά. Κάψιμο του μακαρονά στη Δημητσάνα.

Περιλαμβάνονται

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση για το δρομολόγιο Ηράκλειο- Πειραιάς- Ηράκλειο
  • Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Μαίναλο με πρωινό
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο, για τις περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Συνοδός του Γραφείου μας.
       

Δεν περιλαμβάνονται

  • Ο φόρος διανυκτέρευσης
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Σημειώσεις

**Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής μας.

Απαραίτητα έγγραφα

Ταυτότητα

Τοποθεσία εκδρομής

Δρομολόγιο

Itenirary
1η Μέρα : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο διανυκτέρευση.
Itenirary
2η Μέρα : ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023: ΑΓ. ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ- ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ- ΒΥΤΙΝΑ
Itenirary
Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό για καφέ, μέσω της σήραγγας Αρτεμισίου, θα επισκεφτούμε την Αγ. Φωτεινή Μαντινείας. Μια εκκλησία μοναδική, που δεν κατατάσσεται σε κανένα από τους γνωστούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, καθώς αναμιγνύει στοιχεία της αρχαίας ναοδομίας με το χριστιανικό πνεύμα. Συνεχίζουμε για το ελατοσκέπαστο Μαίναλο, όπου σε υψόμετρο 1981 μ. βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Οστρακίνα. Εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα το επισκεφτούμε, θα έχουμε χρόνο για καφέ στο Σαλέ και παιχνίδια με το χιόνι. Ακολουθεί η πανέμορφη Βυτίνα γενέτειρα του ιστορικού Κων/νου Παπαρηγόπουλου. Χτισμένη σε υψόμετρο 1033μ. στους πρόποδες του Μενάλου, αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό, της ορεινής Αρκαδίας. Χρόνος για προαιρετικό γεύμα και κατόπιν αναχώρηση για την Τρίπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο μας.
Itenirary
3η Μέρα : ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 26 Φεβρουαρίου 2023: ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ- ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ- ΕΛΑΤΗ- ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το Χρυσοβίτσι και συνεχίζουμε για το Λιμποβίσι , πατρίδα του Θ. Κολοκοτρώνη. Επόμενος σταθμός μας η Ελάτη για να καταλήξουμε στην ιστορική Δημητσάνα, πατρίδα του Γρηγορίου του Ε’. Για τους Έλληνες η λέξη Δημητσάνα σημαίνει αγώνας-πόλεμος-μπαρούτι, αφού εδώ υπήρχαν ονομαστοί μπαρουτόμυλοι. Στον απελευθερωτικό αγώνα , η πόλη υπήρξε το μεγαλύτερο κέντρο ανεφοδιασμού σε πυρίτιδα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης, έξοχο δείγμα αξιοποίησης της δύναμης του νερού στην προβιομηχανική εποχή. Κάθε χρόνο τις Απόκριες λαμβάνει χώρα το έθιμο του μακαρωνά. Πρόκειται για ομοίωμα ανθρώπου γεμάτο μπαρούτι. Χρόνος για προαιρετικό γεύμα και επιστροφή στην Τρίπολη για να παρακολουθήσομε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος.
Itenirary
4η Μέρα : ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Φεβρουαρίου 2023: ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ- ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΑΡΓΟΥΣ- ΝΑΥΠΛΙΟ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το επιβλητικό σπήλαιο Κάψια, από τα πλέον αξιολογότερα της Ελλάδας, που χρησιμοποιήθηκε σαν κατοικία στα παλαιολιθικά και νεολιθικά χρόνια. Επόμενος σταθμός μας, το Κεφαλάρι του Άργους, όπου βρίσκεται ο γραφικός ναός της Ζωοδόχου Πηγής, που αποτελεί ευλαβικό προσκύνημα αλλά παράλληλα είναι ένας πανέμορφος ειδυλλιακός δροσερός τόπος με άφθονα νερά, αφού από εδώ ξεκινούν οι πηγές του Ερασίνου Ποταμού. Το κέντρο του Ναυπλίου έχει σειρά κατόπιν. Θα περιηγηθούμε τα γραφικά δρομάκια του, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το πρώτο Γυμνάσιο, και φαρμακείο, της ελεύθερης Ελλάδας, την πρώτη βουλή, το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ι. Καποδίστριας, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία κ.ά. Στη συνέχεια με στάση στον Ισθμό άφιξη στον Πειραιά, Επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση διανυκτέρευση εν πλω.
Itenirary
5η Μέρα : ΤΡΙΤΗ 28 Φεβρουαρίου 2023
Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο.
από €210,00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ