από €895,00
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Πανόραμα Μαρόκου

Αναχώρηση από: Eleftherios Venizelos Airport (ATH), Attiki Odos, Spata-Artemida, Greece
Not Rated
Διάρκεια εκδρομής

8 ημέρες

Κατηγορία Εκδρομής

Εκδρομές από Αθήνα, Πάσχα

Περίοδος

Μάρτιος – Μάιος

Αναχωρήσεις

13/04/2023

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Turkish Airlines: Αθήνα-Καζαμπλάνκα-Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5* & 4* ( Idou Anfa Casablanca, Barcelo Fes, Adam Park & Spa Marrakech ή παρόμοια).
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνα καθημερινά).
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Στους επισκεπτόμενους χώρους.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό – συνοδό στον τόπο προορισμού.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι 550€
 • Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.
 • Αχθοφορικά.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Σημειώσεις

**Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής μας.

Απαραίτητα έγγραφα

Διαβατήριο

Τιμές

ΜονόκλινοΔίκλινο
1195895

Διαθέσιμες πτήσεις

Turkish Airlines

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
13/4 Αθήνα – Κων/πολη 04:55 06:25
13/4 Κων/πολη – Καζαμπλάνκα 12:15 15:05
20/4 Καζαμπλάνκα – Κων/πολη 16:45 23:20
21/4 Κων/πολη – Αθήνα 01:15 02:35*

Τοποθεσία εκδρομής

Δρομολόγιο

Itenirary
Ημέρα 1η: Αθήνα – Καζαμπλάνκα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα, της μεγαλύτερης πόλης του Μαρόκου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
Itenirary
Ημέρα 2η: Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ – Μεκνές - Φεζ
Το πρωί θα περιηγηθούμε στη πόλη και θα επωφεληθούμε να φωτογραφήσουμε από τον περίβολο το Μεγάλο Τεμένος, τη κεντρική λεωφόρο Μωχάμεντ Ε’ με τα κτίσματα Αρ Ντεκώ από την εποχή της γαλλικής διοίκησης, το βασιλικό παλάτι και τον καθεδρικό της Ιερής καρδιάς. Θα περπατήσουμε στην αγορά χειροτεχνίας του Καμπούς για να πάρουμε όμορφα αναμνηστικά και στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Ραμπάτ, την πρωτεύουσα της χώρας.
Στην περιήγηση μας θα περπατήσουμε κατά μήκος της αριστερής όχθης το ποταμού για να δούμε τους ψαράδες που καταφθάνουν με τα αλιεύματα από τον Ατλαντικό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την οχυρωμένη κάσμπα Ουντάϊα και θα διατρέξουμε τα τείχη των Αλμοαδών. Παλιά άντρο πειρατών, σήμερα η Ραμπάτ είναι μια πόλη σύγχρονη και κομψή που έχει να επιδείξει εντυπωσιακά μνημεία και κτίρια όπως το Βασιλικό Ανάκτορο, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του Ε’ και το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, τον επονομαζόμενο «πύργο του Χασάν.
Θα συνεχίσουμε για την κοντινή Μεκνές, την εντυπωσιακή πρωτεύουσα του Σουλτάνου Ισμαήλ. Θα θαυμάσουμε τα τείχη και τις οχυρώσεις που περικλείουν την πόλη, ενώ εισχωρώντας στο εσωτερικό της παλιάς πόλης, θα επισκεφθούμε τον Μεντρεσέ Μπου Ινάνια, την Πύλη Ελ Μανσούρ και θα δούμε το Μαυσωλείο του Μουλάι Ισμαήλ. Συνεπαρμένοι από το θέαμα καταλήγουμε στην Φεζ.
Itenirary
Ημέρα 3η: Φεζ
Το πρωί από το ύψωμα των τάφων των Μερινιδών θα εξοικειωθούμε με την κοιλάδα που βρίσκεται χτισμένη η Φεζ και θα εντοπίσουμε τα μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα στην πυκνοδομημένη πόλη. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από τις απαστράπτουσες πύλες των Βασιλικών Ανακτόρων που βρίσκονται δίπλα από την μεντίνα της «νεότερης» Φεζ ελ Τζντίντα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τις παλιές πύλες Μπαμπ Μπουτζλούντ για να διεισδύσουμε στον λαβύρινθο της Φεζ ελ Μπαλί. Εδώ θα δούμε τις κορανικές σχολές Καραουίν και Αταρίν, το συντριβάνι Νετζαρίν, το τζαμί των Σενεγαλέζων κ.ά. Θα επισκεφθούμε τα γραφικά βαφεία και θα παρατηρήσουμε από ειδική εξέδρα τις δραστηριότητες στα περιβόητα βυρσοδεψεία της Φεζ. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να χαθείτε στον λαβύρινθο των σουκ της παλιάς πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Itenirary
Ημέρα 4η: Φεζ – Μιντελτ - Ερφούντ
Από σήμερα αλλάζουμε σκηνικό και κατευθυνόμαστε στον κόσμο του ρομαντικού Μαρόκου με τις οάσεις, τα φαράγγια και τις κάσμπες. Πρώτα όμως θα σταθούμε στο Ιφράν στις πλαγιές του Μέσου Άτλαντα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή των Κέδρων του Αζρού και θα περπατήσουμε ανάμεσα στα αιωνόβια δένδρα.
Στάση στη γραφική Μιντελτ και από εδώ αρχίζει η συνεχής κάθοδος στη Σαχάρα! Θα διασχίσουμε τον Υψηλό Άτλαντα και θα μείνουμε εμβρόντητοι από το απρόσμενο θέαμα του φαραγγιού Ζιζ που φιλοξενεί ένα από τα πιο ακαταμάχητα φοινικοδάση του Σαχέλ. Καταλήγουμε στο Ερφούντ. Με ειδικά διαμορφωμένα 4Χ4 θα κάνουμε μια διαδρομή για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
Ημέρα 5η: Ερφούντ - Φαράγγι Τόντρα - Ουαρζαζάτ
Αφήνουμε το Ερφούντ και περνάμε από τις πόλεις των Βέρβερων. Στο Τινγκίρ κατευθυνόμαστε στο φαράγγι της Τόντρα, που φαίνεται σαν να συνθλίβει το τοπίο μέσα στους γιγάντιους βράχους του. Μετά την εξερεύνηση και τις φωτογραφικές στάσεις συνεχίζουμε κατά μήκος των Οάσεων για τον λεγόμενο «Δρόμο με τις 1.000 Κάσμπες»! Οι περισσότερες στέκουν σήμερα ερειπωμένες. Όμως φτάνοντας στην Ουαρζαζάτ θα σταματήσουμε για μια φωτογραφία στην στιβαρή Κάσμπα Ταουρίτ των πανίσχυρων Πασάδων Γκλάουι. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
Ημέρα 6η: Ουαρζαζάτ – Αΐτ Μπεν Χαντού – Μαρακές
Το πρωί μάς περιμένει το υπερθέαμα που λέγεται Κσαρ Αΐτ Μπεν Χαντού, ένα μοναδικό οχυρωμένο χωριό κτισμένο από λάσπη που βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO. Πολλές γνωστές ταινίες του Χόλυγουντ, όπως ο Λώρενς της Αραβίας, γυρίστηκαν στην τοποθεσία που σήμερα αναστηλώνεται ταχύτατα. Το απόγευμα καταλήγουμε στην αυλή των θαυμάτων και πιο εξωτική πόλη του Μαρόκου, το διάσημο Μαρακές. Προλαβαίνετε μια πρώτη επίσκεψη στην κεντρική πλατεία. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
Ημέρα 7η: Μαρακές
Η σημερινή μας ξενάγηση στην αυτοκρατορική πόλη που ίδρυσαν οι Αλμοραβίδες στα τέλη του 11ου αιώνα αρχίζει μετά το πλούσιο πρωινό μας. Το Μαρακές είναι η δεύτερη παλαιότερη αυτοκρατορική πόλη και θεωρείται το διαμάντι του Νότου τόσο εξαιτίας της γεωγραφικής τοποθεσίας της πόλης στους πρόποδες του Άτλαντα όσο και της πληθώρας των εξαιρετικών μνημείων που στολίζουν τη πόλη. Θα πάμε στο τέμενος Κουτούμπια με τον εντυπωσιακό μιναρέ, στους κήπους Μενάρα, στα ανάκτορα Μπαχία, στην πλατεία Τζεμάα ελ Φνα και στα σουκ της Μεδίνας. Το μεσημέρι μπορείτε να δοκιμάσετε μισούι, το παραδοσιακό ψητό των Βερβέρων που το βγάζουν από τα έγκατα …της γης, όπου το αφήνουν να αργοψήνεται σε γιγάντιους υπόγειους φούρνους. Το απόγευμα θα περιπλανηθούμε στον λαβύρινθο και στον εξωτισμό των σουκ. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Itenirary
Ημέρα 8η: Μαρακές - Καζαμπλάνκα - Αθήνα
Γεμάτοι πλούσιες εντυπώσεις μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα για την πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
από €895,00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ