από €1.099,00
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Νορβηγία – “ο δρόμος του Ατλαντικού”

Αναχώρηση από: Eleftherios Venizelos Airport (ATH), Attiki Odos, Spata-Artemida, Greece
Not Rated
Διάρκεια εκδρομής

8 Ημέρες

Κατηγορία Εκδρομής

Εκδρομές από Αθήνα, Πάσχα

Περίοδος

Μάρτιος – Μάιος

Αναχωρήσεις

10/04/2023
11/04/2023

Με μια ματιά

Ξεκινάμε την περιπλάνησή μας από τη νορβηγική πρωτεύουσα, το Όσλο, με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, και στην πόλη Χαμάρ όπου και διαμένουμε. Συνεχίζουμε για την περιοχή των φιορδ, με στάση στο Λιλεχάμερ για να φτάσουμε στο Κρίστιανσουντ από όπου διασχίζουμε τον περίφημο Δρόμο του Ατλαντικού και προσεγγίσουμε πολλαπλά φιόρδ καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής μας. Ερχόμαστε στον παγετώνα Μπρίκσνταλ όπου κάνουμε βόλτα με ειδικά ηλεκτροκινούμενα οχήματα (troll cars) και φτάνουμε στο Σόγκνεφιορντ, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα νορβηγικά φιόρδ όπου και διαμένουμε. Ταξιδεύουμε με τραίνο από το Φλομ στο Μύρνταλ, σε μία από τις γραφικότερες διαδρομές με τραίνο στον κόσμο, και κατόπιν από το Μύρνταλ στο Βος, μένουμε στο φιόρδ Χαρντάνγκερ και καταλήγουμε στο κουκλίστικο Μπέργκεν.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 3*sup & 4*.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Μόνο στο Versus εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός που γνωρίζει την Σκανδιναβική κουλτούρα και έχει τεράστια προϋπηρεσία στην περιοχή - ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Σκανδιναβία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Δεν περιλαμβάνονται

  •  Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 370 €
  •  Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Σημειώσεις

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στην αναχώρηση 11/04 το πρόγραμμα εκτελείται αντίστροφα, με άφιξη στο Μπέργκεν και επιστροφή από Όσλο.
**Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής μας.

Απαραίτητα έγγραφα

Ταυτότητα

Τιμές

ΜονόκλινοΔίκλινο3ο άτομο
15591099

Διαθέσιμες πτήσεις

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

10/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1143

10/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΣΛΟ

09:20

11:05

KL 1190

17/04/2023

ΜΠΕΡΓΚΕΝ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:40

19:25

KL 1581

17/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 + 1

                     

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

11/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1187

11/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΠΕΡΓΚΕΝ

11:45

13:25

KL 1148

18/04/2023

ΟΣΛΟ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:40

19:10

KL 1581

18/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 + 1

Τοποθεσία εκδρομής

Δρομολόγιο

Itenirary
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΟΣΛΟ (ξενάγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Όσλο και άφιξη στη νορβηγική πρωτεύουσα. Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το Όσλο, όπου μεταξύ άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών (όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο), τη χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν, καθώς και το μοναδικό παγκοσμίως Πάρκο Φρόγκνερ με τα έργα του Γουσταύου Βίγκελαντ, που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Όσλο.
Itenirary
2η ημέρα: ΟΣΛΟ – ΧΑΜΑΡ: λίμνη Μγιόσεν
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και κατόπιν αναχωρούμε οδικώς για το Χαμάρ (Hamar). Καθοδόν θα συναντήσουμε και τα πρώτα φιόρδ του ταξιδιού μας, αλλά και τη μεγαλύτερη λίμνη της Νορβηγίας, τη λίμνη Μγιόσεν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Itenirary
3η ημέρα: ΧΑΜΑΡ – ΛΙΛΕΧΑΜΕΡ – ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση οδικώς για την Κρίστιανσουντ, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Η διαδρομή μας μέσω της νορβηγικής υπαίθρου είναι πραγματικά συγκλονιστική. Θα θαυμάσουμε τους χρωματισμούς του ποταμού Mjosa που τροφοδοτεί την ομώνυμη λίμνη, θα σταματήσουμε στην κωμόπολη Λίλεχαμερ, που μαζί με το Χαμάρ φιλοξένησαν το 1994 τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε φωτογραφίες στη διάσημη πίστα του Λίλεχαμερ με την πανοραμική θέα της μικρής αυτής πόλης. Από εδώ, και διασχίζοντας ένα από τα πρώτα υποθαλάσσια τούνελ της χώρας, θα συνεχίσουμε μέχρι την Κρίστιανσουντ (Kristiansund). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Itenirary
4η ημέρα: ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ – ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΡΕ/ΡΟΜΣΝΤΑΛ – ΦΟΣΝΑΒΟΓΚ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε ακολουθήσουμε τον περίφημο Δρόμο του Ατλαντικού, μία από τις πλέον εντυπωσιακές και άκρως… φωτογενείς διαδρομές στον κόσμο! Η διαδρομή κινείται κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού ενώνοντας νησάκια, περνώντας από ανισόπεδες γέφυρες και γεμίζοντάς μας με εικόνες που οι λέξεις μοιάζουν φτωχές να περιγράψουν.

Η συνέχεια της διαδρομής μάς φέρνει στην περιοχή Μέρε/Ρόμσνταλ, στις ακτές του Ατλαντικού, με δεκάδες μικρά φιόρδ να εναλλάσσονται χαρίζοντάς μας πλούσιες εικόνες. Εδώ που τα βουνά συναντούν τον ωκεανό η φύση που αντικρύζουμε δικαιολογεί πέρα για πέρα όσους θεωρούν τη Νορβηγία ως την ωραιότερη χώρα του κόσμου…

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται στη μικρή πόλη Φόσναβογκ στο νησάκι Μπέργκσεγια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Itenirary
5η ημέρα: ΦΟΣΝΑΒΟΓΚ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΜΠΡΙΚΣΝΤΑΛ (μεταφορά με troll cars/μικρά ηλεκτροκίνητα αμαξάκια) – ΣΟΓΚΝΕΦΙΟΡΝΤ
Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για να ανακαλύψουμε τον λόγο για τον οποίο λένε ότι η φύση της Νορβηγίας είναι «εξωπραγματική»: τα νορβηγικά φιόρδ, τα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, οι αμέτρητοι καταρράκτες – πόση ομορφιά αντέχετε; Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στον παγετώνα Μπρίκσνταλ (Briksdal), που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Jostedalsbreen, ο οποίος καταλήγει σε μια μικρή παγετωνική λίμνη, την Briksdalsbrevatnet. Η μεταφορά μας προς και από τον παγετώνα γίνεται με Troll Cars μέσα από μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή.

Στο δρόμο για το ξενοδοχείο μας θα κάνουμε μία στάση για να θαυμάσουμε το Balderstone, ένα μνημείο ιστορικό αλλά και… γεωλογικό. Γεωλογικό διότι είναι ένας τοποθετημένος κάθετα στη γη βράχος 8 μέτρων, και αυτό τον καθιστά τον ψηλότερο βράχο στη Νορβηγία. Αλλά και ιστορικό, διότι η τοποθεσία που βρίσκεται υπήρξε νεκροταφείο των Βίκινγκς!

Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στο Σόγκνεφιορντ (Sognefjord), ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φιορδ της χώρας. Η θέα που προσφέρουν οι καταπράσινες όχθες του είναι πραγματικά ασύλληπτη… Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή και διανυκτέρευση.
Itenirary
6η ημέρα: ΣΟΓΚΝΕΦΙΟΡΝΤ – ΦΛΟΜ – διαδρομή με τραίνο για το ΜΥΡΝΤΑΛ – διαδρομή με τραίνο για το ΒΟΣΣ – ΧΑΡΝΤΑΝΓΚΕΡΦΙΟΡΝΤ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση οδικώς στο γραφικό Φλομ (Flåm), όπου θα επιβιβαστούμε σε τραίνο και θα κάνουμε την εκπληκτική διαδρομή Φλομ-Μύρνταλ, απολαμβάνοντας μία ακόμα εντυπωσιακή πλευρά της νορβηγικής φύσης. Η διαδρομή με τραίνο ανάμεσα στο Φλομ και το Μύρνταλ θεωρείται από τις ωραιότερες στον κόσμο και κατά καιρούς συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις των κορυφαίων ειδικών του ταξιδιού! Από το Μύρνταλ θα μεταβούμε με τον ίδιο τρόπο, με τραίνο δηλαδή, στο Βος και εν συνεχεία οδικώς στο ξενοδοχείο μας στο φιόρδ Χαρντάνγκερ για μια ανεπανάληπτη διανυκτέρευση σε φιόρδ! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Itenirary
7η ημέρα: ΧΑΡΝΤΑΝΓΚΕΡΦΙΟΡΝΤ – ΒΕΡΙΝΓΚΣΦΟΣΣΕΝ – ΜΠΕΡΓΚΕΝ
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας το Μπέργκεν. Καθοδόν θα κάνουμε στάση για να δούμε τη Γέφυρα Χάρντανγκερ και τον καταρράκτη Βόρινγκφος (Voringfoss). Τα νερά του πέφτουν από 145 μέτρα ύψος (182 αν συμπεριλάβουμε και ένα βραχώδες κομμάτι όπου τα νερά δεν πέφτουν κάθετα), και είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Νορβηγίας. Αφού τον θαυμάσουμε σε όλο του το μεγαλείο, συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι το γραφικό Μπέργκεν, με τα υπέροχα πολύχρωμα σπίτια! Άφιξη στο Μπέργκεν και χρόνος για βόλτα στην όμορφη πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Itenirary
8η ημέρα: ΜΠΕΡΓΚΕΝ – Πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για να περιηγηθούμε στο κουκλίστικο Μπέργκεν με τον αρχηγό μας (check-out στις 12:00). Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Στην αναχώρηση 11/04 το πρόγραμμα εκτελείται αντίστροφα, με άφιξη στο Μπέργκεν και επιστροφή από Όσλο.
από €1.099,00

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ